Methodieken

IndeFlow zet TMA in bij veel loopbaan-, outplacement- en studiekeuzetrajecten, maar ook bij sommige persoonlijke ontwikkeling trajecten. Daarnaast zet IndeFlow ook Insights Discovery en diverse andere instrumenten in. Zie de tabjes hieronder.

TMA

TMA

Mensen functioneren het best, leren het snelst en zijn het meest betrokken als ze werk of een studie doen passend bij hun drijfveren en talenten. Vanuit deze visie zet ik veelvuldig de TMA (Talenten Motivatie Analyse) in.

Met de TMA krijg je op snelle, professionele wijze inzicht in jouw talenten, drijfveren (= behoeften) en aanleg voor competenties. De TMA-methode meet 22 drijfveren en 44 talenten. Je krijgt concrete handvatten om jezelf optimaal te versterken en te ontwikkelen en je ontdekt ook wat jou energie kost en waar jouw valkuilen liggen. Kennis van je drijfveren en talenten zorgt ervoor dat je kunt kiezen voor een baan, studie en (werk)omgeving die bij jou past en voldoet aan jouw wensen.

Voor jongeren is er een speciale TMA Talentenanalyse: de “Kickor Talentenscan”.

Hoe werkt een TMA Talentenanalyse?

  • Vooraf bepalen we het doel van de inzet van de TMA Talentenanalyse (of Kickor Talentenscan).
  • Vervolgens vul jij in je eigen tijd de online vragenlijst in (dit kost je circa 1 tot 1,5 uur).
  • De vragenlijst bestaat uit stellingen waaruit je steeds moet kiezen wat het beste bij jou past.
  • Na het invullen van de vragenlijst bespreken we in een gesprek van circa 1,5 uur de uitkomsten van de TMA Talentenanalyse.
  • Na ons gesprek ontvang je uitgebreide rapportage zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.

Bij loopbaan- en studiekeuzetrajecten zet IndeFlow geregeld de Beroepsinteresseanalyse van TMA in.